tiistai 29. tammikuuta 2013

viimeiset kymmenen viikkoa

Raskausviikko kolmekymmentä starttaa tällä viikolla käyntiin, enää reilu 10 vkoa odotusta jäljellä, niin kyllä tää alkaa jo aika loppu rutistukselta tuntua. Toki myös lasketun ajan lähestyessä, nimi ja kummi asiat alkaa myös pyöriä mielessä kuin myös perheen keskustelu aiheissa. Nimeksi mies haluaisi edelleen S-alkuisen 4 kirjaimisen nimen, niinkuin on meillä kolmella muullakin perheen jäsenellä, mutta emme ole asiasta vielä päätöstä tehneet, onneksi siihen on aikaa. Kummeistakin on keskusteltu ja pohdittu millaisia kummien tulisi olla. Esikolla on kummeina 3 suvun sisältä ja yksi ystäväni. Tämä järjestely on koitunut ihan hyväksi koska sukulaiset kyläilee muutenkin ja me kyläillään heidän luona joten side on pysyvää, eikä lapsen tarvitse vierastaa kummejaan. Haluan lapselle nytkin sellaiset kummit jotka käyvät meillä tiiviisti ja pitävät yhteyttä, rahallinen tarkoitus ei ole kummiudessa minun mielestä tärkeintä vaan se että kummi on aidosti kiinnostunut lapsen elämästä ja tulee katsomaan kummilastaan ja puuhailemaan hänen kanssaan. Näitä asioita meillä siis tällä hetkellä pohditaan kotona.

Arki on muuten sujunut melko omalla painollaan, omat selkävaivat hankaloittaa koti hommia ja niinkuin eilen illallakin oli todettava että en voi tehdä kaikkia hommia samana päivänä koska illalla supistukset alko vaivaamaan, onneksi nämä sitten hellittivät. Huomenna tuo mies lähtee pariksi päiväksi töihin kauemmaksi, niin päädyin siihen tulokseen että menen tytön kanssa vanhempieni luokse, siellä pystyn itsekkin välillä lepäämään, ja tytöllä on leikki-kavereita ympärillään. Itse  olen taas vaihteeksi ollut aamu 7 asti pystyssä ja tyttö vetää vieläkin hirsi vaikka kello lähestyy puolta 10. Yöt menee muutenkin heräillessä puolen toista tunnin välein, joten yö unissa ei ole kovin paljon kehuttavaa.

Pikku hiljaa olisi kai aika aloittaa vauvan vaatteiden pesu ja paikoilleen laitto tonne lipaston laatikoihin, kun vielä pystyn jotain tekemäänkin. Voi miten malttamaton olo tuleekaan kun katselee kasattua pinnasänkyä tai hypistelee pieniä vaatteita. Tosin ennen kuin huomaankaan h-hetki on käsillä ja jännitys, helpotus ja tunne myrskyt onkin täällä kera pienen ihanan tuoksuisen tuhisijan.

28+5 kera isosiskon jolle tulee helmikuussa ikää jo puolitoista vuotta :)

2 kommenttia: