tiistai 20. maaliskuuta 2012

Luokittelua -.-"

Ai että minua on ruennu ärsyttämään paljon niin sanotusti tällänen äiten luokittelu ja arvostelu. Aina saat lukea jostain miten huono äiti on jos vaikka syöttää lapselle kaupan purkki ruokaa, miten huonoa se tekee jos alottaa soseet ennen 4kk:den ikää, jos laittaa lapsen tarhaan hoitoon. Entäs sitten jos vanhemmat joskus viettää vapaa illan. Miten kamalaa onkaan jos äiti ei imetäkkään lastaan. Miks kaikki pitää luetella eri luokkiin??!

Minusta jokainen äiti on erinlainen ja varmasti paras äiti lapselleen, tottakai on poikkeus tapauksiakin olemassa. Minä en koe itseäni huonoksi äidiksi vaikka syötän saralle valmis ruokia ja nyt olen vasta aikeissa rueta itse tekemään soseet, en ole huomannut lapseni kärsivän sen takia että soseet aloitettiin neuvolan kehoituksesta huolimatta kuukausi aikaisemmin. Ei, emme käytä kesto vaippoja vaan kerttiksiä koska minulla ei kiinnostus, into ja aika riitä siihen hommaan. Imetin vain puolitoista kuukautta(tosin sen takia että maidontulo lakkasi, tulehduksen johdosta). Itse en ole laittamassa lasta pitkään aikaan hoitoon vaan hoidan itse, koska niin haluan. Kyllä, joskus me käymme isän kanssa vapaalla mutta lapsella on silloin luotettava ja osaava hoitaja.Näin meillä tehdään ja se sopii meille. Jossain kestoillaan, jossain perheissä lapsi menee hoitoon aikaisin, jossain ei käydä kuin kerran 3 vuoteen viihteellä. Minä en silti ajattele että he olisivat sen parempia tai huonompia vanhempia kuin mekään olemme. Ja ainakin omasta mielestäni näen meidän tytöstä että hän on onnellinen.

Ärsyttää kun tänä päivänä joka ikinen asia luokitellaan. On huonot äidit- hyvät äidit, on lihavat-laihat ynm.. Minusta se on väärin ja kovasti ainakin pyrin etten itse tuohon syyllisty. Monella ystävälläni/kaverilla on lapsi/lapsia, jokaisella on eri tavat kotona ja eri kasvatus metodit, silti tiedät että he kaikki ovat hyviä vanhempia. 

                                         

5 kommenttia:

 1. Eksyin ekaa kertaa tänne sun blogiis ja ai hitsi pakko sanoa, että tää postaus on ihan täyttä asiaa! Mä taidana jäädä seurailemaan teidän arkea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun tervetuloa vaan lueskelemaan. Mulla pyörii yleensä yöllä hirveesti päässä ajatuksia joista tekis mieli kirjottaa mutta sitten kun päivällä pääsen ja ehdin kirjottamaan niin pää lyökin tyhjää :D tää asia on vaan yksi juttu mikä mua ärsyttää suunnattomasti :/

   Poista
 2. Oon aivan samaa mieltä, että on tosi harmillista luokitella ylipäänsä ketään. Sillä kukaan ei toisen elämään pääse minkään juorujen/juttujen/kuvien kautta. Ja ennen kaikkea, niin kuin jo sanoitkin, jokainen kasvattaa tavallaan! :)

  VastaaPoista
 3. hei muuten, olisi kiva nähdä enemmän kuvia! Ihan vaan jos sulla siis riittää aika, niin lisäile kuvia enemmän. Niin rakastan niitä kattella! <3

  VastaaPoista
 4. juu minä lisäilen tässä viikonlopun aikana kun minulla on enemmän aikaa :)

  VastaaPoista