keskiviikko 23. marraskuuta 2011

vertaistukea ja luokittelujako?

Vihdoin ja viimein minulla on hetki aikaa istua koneelle ja kertoa kuulumisia. 


Sara on alkanut saada nyt myös soseita koska korvike määrät meni erittäin suuriksi eli melkeen 2000ml päivässä. Suurimmaksi herkuksi on tullut päärynäsose jota tyttö syökin tällä hetkellä eniten, porkkana perunaakin syödään jonkin verran päivisin. Silti pää ruokana on vielä pysynyt korvike ja illalla korvikkeen seassa vähän velliä ja voin sanoa että huomattava muutos on tapahtunut, sara on paljon tyytyväisempi ja nukkuu jo 12 tunnin yö unia, minun isopieni tyttöni! <3 Tänä lauantaina tuleekin sitten ikää 3 kuukautta, en tiedä voinko uskoa että synnytyksestä on jo tosiaan 3 kuukautta aikaa vaikka muistan sen päivän edelleen kuin eilisen! Sara on oppinut tarttumaan esineisiin ja pinsetti otekkin on jo hallinnassa joten melkosta varovaisuutta saa olla ettei lähde lävistykset ja korvakorut matkaan kun tyttö on sylissä :D 


Juuri mietin sitä miten hienoa kaikki loppujen lopuksi on nykyaikana. Netissä on niin paljon nykyään keskustelu ryhmiä joista olen ainakin itse saanut tosi paljon irti. Lähinnä olen keskustelu ryhmissä saanut vertaistukea raskaus aikana ja nyt kun lapsi on syntynyt ja on jotenkin niin mielenkiintoista jakaa kokemuksiaan, nähdä miten muiden saman ikäiset lapset kehittyy ynm.Jos tulee askarruttavia kysymyksiä liittyen lapsen ruokaan, rokotuksiin ja muihin asioihin on myös itse saanut erittäin hyviä neuvoja netin kautta varsinkin fb:ssä on paljon tälläisiä ryhmiä. 


Mutta jotkut ottavat sitten kuitenkin näissäkin ryhmissä liiasti itseensä muiden mielipiteistä. Minusta äitejä ei voida rueta luokittelemaan kuka on parempi äiti kun toinen, siis ymmärrän sen siinä tapauksessa jos äiti laiminlyö lastaan mutta ei missään ruokinta asioissa ja muissa kasvatus asiossa minusta voida rueta ihmisiä kuitenkaan luokittelemaan. Varmasti jokainen äiti tuntee parhaiten oman lapsensa ja on paras äiti omalle lapselleen. :) 


Jaahas mitäs muuta tässä onkaan tapahtunut, noh ainakin arki on kiireistä. Päivät ollaan tytön kanssa kahdestaan kotona, illasta sitten kun mies tulee kotiin onkin jo ruettava puunaamaan kotia vähän siistimmäksi ja kokkauskin koituu siinä sivussa. Olen kyllä innostunut ruuan laitosta aivan älyttömästi ja olenkin alkanut miettimään josko kunhan pääsen takaisin koulunpenkille suorittaisin catering opintoni loppuun, olisipahan edes joku ammatti pohjana vaikka tiedänkin että minua kiinnostaa tehdä työkseni sosiaali ja terveys alan hommia, mutta olenhan vielä nuori ja minulla on aikaa lukea useampikin ammatti jos siltä tuntuu :) mutta katsotaan nyt kun haaveissa kuitenkin on ollut että toinen lapsikin tulisi ennen kuin olen valmis palaamaan tuonne koulutien puurtamiseen! päivä kerrallaan ja katsoo mitä se elämä sieltä tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti